Buddha To Buddha heeft een nieuwe armband uitgebracht: de Ben Torque armband. Een beetje rondkijken wijst uit dat de naam Ben Torque niet gebaseerd is op een of andere Boeddha of monnik (wat de naam zou doen vermoeden), maar simpelweg een verzonnen naam is van het juwelenmerk. Een mooie naam,dat wel. De Ben Torque armband is zowel binnen de Buddha To Buddha webshop als binnen verschillende juwelenzaken te koop. Budda To Budda heeft geen eigen zaak waar deze te koop is.

Het merk Buddha To Buddha bestaat sinds 1997, nog voordat de boeddha-healthy-lifestyle-yoga rage Nederland trof. Dit is opvallend, omdat zij vóór de trend waren en nu dus enorm goed kunnen meeliften met de toenemende bewustwordende Nederlanders wanneer het gaat om Yoga-meditatie en Boeddha (denk aan het tijdschrift de Happinez, de yogarage en het healthyfood). Een enigszins bekende boodschap heeft Buddha To Buddha wel, die een beetje in de trant valt van de bewustwordende mediterende medemens: “we staan niet alleen voor sieraden, we staan voor een lifestyle die het leven omarmt en daarbij zijn geen concessies mogelijk!” Buddha To Buddha stelt een gehele levenstijl aan te bieden met hun armbanden, maar eigenlijk omarmen ze een toenemende levenstijl die al bestaat. Deze levenstijl is vooral te vinden onder de studenten en de iets, laten we zeggen, hippie-achtige 40/50+ers die graag in de bieb een tijdschrift over bewustwording komen lezen en op dinsdag naar yogales gaan.
Met het kopen van een Buddha To Buddha armband geven wij onszelf het gevoel dat we onderdeel uitmaken van een belangrijke boodschap: leef bewust en ben gelukkig, voor jezelf en anderen

Productinformatie

De Ben Torque armband geeft naar eigen zeggen fijn mee aan de pols. Dit komt door een ingenieus sluitsysteem en het bevatten van rekbaar materiaal.

Het logo van Buddha To Buddha staat vrij prominent midden op de armband. De Ben Torque, waarvan u zich nou weleens afvraagd hoe die er wél uitziet als het dan niet de bovenstaande is, kan nu voor  269.00 euro gekocht worden.

Deze armband is toch wat anders dan de armband aan het begin van deze tekst De eerste was namelijk veel compacter, waar de Ben Torque vrij licht is, flexibel aanvoelt, makkelijker om de pols sluit en eigenlijk ook wat groter in lengte is. Het Buddha To Buddha logo staat er ook een stukje duidelijker en mooier op, in het midden.  Sieraden.com geeft deze armband een beoordeling van 9.4: dit is een beoordeling die door meer dan duizend consumenten tot stand is gekomen.
Hij heeft een garantie van 6 maanden

“Buddha to Buddha

Slavenarmband Ben Torque”

De Bijenkorf biedt deze armband aan onder de titel: Slavenarmband Ben Torque.
Hoe zou het komen dat de Bijenkorf de armband ‘slavenarmband’ noemt?
Dit is na even rondkijken op verschillende webshops waar de Ben Torque te koop wordt aangeboden, best opvallend, omdat deze titel verder nergens te vinden is. Ook het merk Buddha To Buddha noemt de armband niet zo.

Op een duistere manier doet ‘slavenarmband’ denken aan de goedkope arbeiders die meestal werken aan t-shirt en broeken in arme landen. Omdat er verder geen enkele uitleg wordt gegeven over de toevoeging slavenarmband, zijn we een kijkje gaan nemen in het verwerkingsproces van deze armband om er zeker van te worden… dat ze niet door slaven gemaakt worden.

Uitleg is niet makkelijk te vinden, maar Buddha To Buddha is erg behulpzaam. Een uitgebreide email geeft al snel redelijk antwoord: bekijk een promotiefilmpje op hun website waar te zien is hoe de juwelen worden gemaakt (met de hand). Verder maakt Buddha To Buddha hun sieraden in een atelier in Bali, wat er allemaal netjes en goed uitziet. Worden daar mensen minder betaalt? Ja, maar dat is omdat de levensstandaard daar lager ligt en omdat het leven gewoonweg een stuk goedkoper is. Buddha To Buddha wil geen uitspraak doen over het uurloon van de arbeiders.
Maar tot dusver kunnen we met voorzichtheid zeggen: geen slavenarmband, maar waar de Bijenkorf deze term dan wel vandaan haalt is gissen.

De Ben Torque armband is sinds kort te koop op de webshop van Buddha To buddha en binnen verschillende warenhuizen,- en juwelenzaken. Andere trendy sieraden op dit moment zijn Ibiza armbandjes (collectie 2020/2021) en zilveren armbandjes (complete overzicht).

Comments are disabled.