man met pak en stropdas

Het uitkiezen van wat je wilt dragen kan zelfs voor eenvoudige, alledaagse gelegenheden lastig zijn. Eerst sta je een tijd voor de kast om een geschikt overhemd te vinden. Heb je het perfecte overhemd gevonden, dan begint de zoektocht naar een bijpassende stropdas. Maar hoe combineer je nu eigenlijk een stropdas met je overhemd? Struggle jij ook met deze vraag? Dan heb je vast en zeker iets aan de volgende tips.

man met pak en stropdas

Kies een stropdas die donkerder is dan je overhemd

Stropdassen zijn echte aandachtstrekkers. De combinatie van een passend overhemd en een geschikte stropdas zal ervoor zorgen dat je opvalt. Dit effect bewerkstellig je door een stropdas te kiezen die donkerder is van kleur dan het overhemd. Wat witte en neutrale kleuren betreft betekent dit dat bijna elke stropdas zal werken. Bij donkere en feller gekleurde overhemden kan dit lastiger zijn. Soms kan het wel een geschikte optie zijn om een lichtere stropdas te kiezen, zolang het maar opvalt in vergelijking met je overhemd.

Kies bij effen dassen een kleur die geschikt is voor je doelstijl

Over het algemeen zal je een stropdas met één kleur uitkiezen die op een zodanige manier opvalt (of juist niet) dat het past bij de gelegenheid. Combineer geen felgekleurde stropdas met een felgekleurd overhemd, behalve als je zeker bent dat deze combinatie werkt. Vermijd extreme contrasten.

stropdassen

Stropdassen en patronen

Als je een stropdas kiest met een patroon, kies dan voor een patroon met de kleur die ook in je overhemd verwerkt zit. Op deze manier past de stropdas moeiteloos bij je overhemd. De uitzondering op deze regel is dat je geen stropdas met een fijn, herhalend patroon moet kiezen, waarbij de achtergrondkleur gelijk is aan de kleur van je overhemd. Hiermee genereer je weinig contrast. Tot slot is het beter om geen dassen met een patroon te kiezen dat lijkt op het patroon van je overhemd.

Combineren maar!

Mouwlengte7 biedt een ruime keuze uit luxe overhemden in een passende maat met extra lange mouw. Kies het juiste overhemd, match het met een mooie stropdas en je komt goed voor de dag. De juiste combinatie zal je een gevoel van zekerheid en zelfvertrouwen geven….wat wil je nog meer?

Comments are disabled.