De juiste stropdas kiezen bij het overhemd dat je draagt kan soms best een moeilijke keus zijn. Dit kan liggen aan de kleur overhemd dat je draagt. Sommige kleuren laten zich moeilijk combineren. Om toch een goede indruk te maken op je sollicitatiegesprek of belangrijke presentatie zullen wij in dit artikel enkele richtlijnen vrijgeven bij het kiezen van de juiste stropdas bij jouw overhemd zodat je keus eenvoudiger verloopt.

Kies de juiste kleurencombinatie

De nieuwe mode kent een heleboel diversiteit in kleuren. Ondanks de combinaties met donkerblauw, grijs, wit, bruin en zwart nog steeds veelvuldig gekozen worden zie je ook vrolijke kleuren de markt toetreden. Maak hier handig gebruik van tijdens het uitkiezen van de juiste stropdas! Je stropdas moet niet volledig wegvallen in de saaiheid van je kleding. Maar door een verkeerde speling met kleuren kun je ook het effect van een clownspak creëren, wat ook vast niet de bedoeling zal zijn.

Complementerende, contrasterende of dezelfde kleuren

Nog te vaak zien we mannen in het straatbeeld die de match tussen overhemd en bijpassende stropdas net niet helemaal juist hebben geïnterpreteerd. Bij het uitkiezen van je stropdas is het makkelijkste om contrasterende kleuren bij elkaar te dragen. Complimenterende kleuren bij elkaar dragen is vaak een risico omdat deze kleurencombinatie heel erg opvalt. Hou wat betreft kleur in ieder geval in de gaten dat je stropdas altijd donkerder moet zijn dan het overhemd dat je draagt.

Dessins en patroontjes

Als je overhemd een patroontje bevat is het beter om een stropdas zonder patroon te kiezen. Wil je toch graag een stropdas met patroon, kies dan een groter of een kleiner patroon dan wat in je overhemd voorkomt. Je kunt ook kiezen voor een heel ander soort patroon. Toch blijft het combineren van patronen met patronen erg moeilijk. Speel op save en neem of een effe overhemd of een effe stropdas!

Vraag om hulp

Over smaak valt te twisten maar het is nooit mis om even een ander oog naar je combinatie te laten kijken, zo weet je zeker dat je geen mismatch aanschaft!

Comments are disabled.