Een actieve man kan niet zonder een aantal witte overhemden in z’n garderobe. Want zelfs al draag je ze niet dagelijks voor je werk, er zijn momenten dat je toch echt niet zonder kunt. Met een wit overhemd kun je namelijk overal komen, en steeds bereik je er diezelfde professionele en neutrale maar ook zuivere en frisse uitstraling mee. En dan is er nog een niet onbelangrijk voordeel aan het dragen van wit. Het straalt een tijdloze elegantie uit. Geweldig toch dat je al die effecten kan bereiken met één heel eenvoudig wit overhemd.

Witte overhemden en het zakenleven
Als er één omgeving is waarin witte overhemden bijna een uniform geworden zijn dan is het wel in zakelijke omgevingen. Wit is dan ook je veiligste keuze voor bijvoorbeeld een belangrijke vergadering, een meeting met klanten of een sollicitatiegesprek. Bij dat soort gelegenheden wil je een wit overhemd, omdat dat klasse en professionaliteit uitstraalt maar ook omdat het een neutrale kleur is. Zo weet je zeker dat je outfit door iedereen rond de tafel zal geaccepteerd worden en niemand een verkeerde eerste indruk van je kan krijgen.
Natuurlijk zijn ook donkerblauwe, zwarte of grijze overhemden neutraal maar deze zijn geen standaard en je riskeert er toch iets meer vreemde blikken mee dan met een stijlvol en mooi gekleed wit overhemd. Hoe wit te dragen?

Verschillende soorten wevingen witte overhemden
Een klassiek wit overhemd vind je in onze online hemdenwinkel voor Nederland en België in verschillende soorten wevingen. Zo is er de Poplin (een basket weave die maakt dat het overhemd vaak erg licht aanvoelt en dus perfect geschikt is voor warmere dagen). Daarnaast hebben we ook verschillende hemden met de Twill weving op voorraad (die geven juist een volle witte uitstraling). Een minder bekende weving is de Birdseye, deze geeft je wel een bijzonder mooi elan. Tenslotte hebben we ook de klassieke Oxford natuurlijk, al decennialang een hit in de herenmode.

Hoe draag je een wit overhemd op de juiste manier?
Op zomerse dagen kies je er wellicht voor om je witte overhemd te dragen zonder t-shirt of ondershirt. Toch is het soms aanbevolen dat wel te doen, zeker op de warmste dagen. Witte overhemden hebben namelijk nogal eens de neiging om tegen het lichaam aan te gaan plakken. Een goede oplossing is dan een extra laagje stof te dragen tussen je lichaam en het hemd. Kies daarbij liefst voor een t-shirt of onderhemd dat zo weinig mogelijk contrasteert met de huid. Perfect is bijvoorbeeld een zalmkleurig of grijs t-shirt.

Is wit nu eigenlijk een kleur of niet?
Jawel, anders dan je misschien op school hebt geleerd is wit wel degelijk een kleur. Meer zelfs, wit is een mengeling van alle kleuren bij mekaar en zwart is het ontbreken van elke mogelijke kleur. Wit wordt vaak geassocieerd met kilheid of koude maar het is tegelijk ook de kleur van het mysterie en de hoop. En het ene wit is het andere niet, zoals je zult merken als je door de honderden witte overhemden in onze collectie gaat bladeren.

Comments are disabled.