man met t shirt

Witte shirts zijn een prima basis ingrediënt voor een goede outfit. De mogelijkheden zij eindeloos. Maar succesvol layeren is een kunst. Beschouw witte shirts als canvas. Draag deze onder een open overhemd voor een relaxte look. Combineer het  witte shirt met een dark jeans zodat het contrast goed naar voren komt. Speel met kleur en print. Witte shirts zijn ook ideaal voor een smart casual outfit. Doe je shirt in een pantalon en creëer zo een jaren ’50 look. Je kunt je outfit upgraden door bijvoorbeeld een paar witte sneakers aan te trekken.

man met t shirt

Er zijn veel soorten katoen

Er zijn veel verschillende soorten katoen. Katoen wordt veel gecombineerd met stretch stoffen als polyester en elastaan. 100% katoen is een begrip in Nederland en er is ontzettend veel vraag naar. 100% katoen heeft een aantal voordelen.

  • Laat vocht door. Katoen laat goed vocht door. Dit komt door de losse structuur waarmee 100% katoenen shirts mee geweven zijn. Het is daardoor luchtig en men zal er niet snel zweetvlekken in zien.
  • Behoudt goed zijn vorm: Doordat het weinig rekbaar is behoudt 100% katoen ook goed zijn vorm.
  • Het is sterk: Door de weving met 100% katoen is het zeer sterk en lastig kapot te krijgen.
  • Natuurlijk: Doordat het enkel katoen is, is het een natuurlijke stof. Er zitten weinig “chemische” stoffen in die kunnen zorgen voor uitslag.
  • Zachte stof: Katoen is over het algemeen een vrij losse weving. Daardoor is het T-shirt extra zacht.

witte doeken aan een waslijn

Was met een speciaal witwasmiddel

Als je witte shirts koopt wil je deze zo wit mogelijk houden. Gebruik dus een wasmiddel speciaal voor witte was. Speciale bestanddelen in dit wasmiddel zorgen ervoor dat de shirts langer wit lijken in daglicht en dat eventuele kleurstof houdende vlekken (zoals koffie, thee of vruchtensap) het beste verdwijnen. Heb je zowel witte T-shirts als gekleurde shirts was deze dan gescheiden van elkaar. Zo blijven de kleuren van de shirts langer behouden.

Comments are disabled.